2023 Body Goals: Ένα δυνατό σώμα!

Blog
2023 Body Goals: Ένα δυνατό σώμα!

Το “Gym Sold Out” είναι το φαινόμενο παρατηρείται συνήθως τον Ιανουάριο.
Οι αίθουσες των γυμναστηρίων πλημμυρίζουν στα πλαίσια μιας  new year-new me φιλοσοφίας.

Άσε που το summer 2023 μοιάζει να πλησιάζει απειλητικά, οπότε τα ψέματα τελειώνουν. Και δώσε ατελείωτες ώρες πάνω σε διάδρομο και όργανα!
Και άντε να πάμε και στο Crossfit και να κάνουμε σερί και το pilates mat και ό, τι προλαβαίνουμε, παιδιά, γιατί χανόμαστε!

Το δύσμοιρο το σώμα μας από εκεί που ήταν αραχτό και κουλ ξαφνικά βρίσκεται να δουλεύει σκληρά.

Μισό λεπτό…

Ήξερες ότι αυτός είναι ένας πολύ “επιτυχημένος” τρόπος για να σοκάρεις το σώμα σου;

Οι απότομες αλλαγές στη φυσική κατάσταση-άσκηση είναι σίγουρα κάτι για το οποίο τα μυοσκελετικά συστήματα του σώματος μας έχουν άποψη- και όχι πάντα θετική!
Όταν από την απόλυτη χαλαρότητα ξαφνικά βάζουμε το σώμα σε διαδικασία ατελείωτων ωρών γυμναστικής είναι πιθανό να οδηγηθούμε σε ένα “break down”. Επίσης όταν η φυσική άσκηση γίνεται υπό το καθεστώς πίεσης άγχους και πανικού, το πιθανότερο είναι να θυσιάζεται η σωστή τεχνική των ασκήσεων στο βωμό ενός επιθυμητού υπερ-γυμνασμένου σώματος (θυμηθείτε πως σώμα και πνεύμα συνεπιδρούν και αλληλοεπηρεάζονται). Έλα όμως που τα expectations χάνουν το δρόμο για το reality. Το κομβικό σταυροδρόμι είναι η σωστή τεχνική των ασκήσεων.

Παίδες, το γρήγορο αποτέλεσμα στη γράμμωση κρύβει πίσω του ένα σύστημα μυών που έχει καταπονηθεί.

Και ποιοί είναι οι πρώτοι μύες που πέφτουν λαβωμένοι στο πεδίο της μάχης;
Συνήθως οι μύες που υποστηρίζουν την μέση.

Οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι αποτελούν ένα πλέγμα προστασίας της μέσης και του κορμού μας. Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε focus στη σωστή ενεργοποίηση τους κατά τη διάρκεια της άσκησης που επιλέγουμε ή μας προτείνουν να κάνουμε.
Ένα καλά ενεργοποιημένο σύστημα κοιλιακών, ξεκινά από απλές τεχνικές που θα βρείτε ΕΔΩ.

Ο Στόχος πολλές φορές είναι να φανεί γραμμωμένο ένα σώμα, όμως πριν την γράμμωση θυμηθείτε, οτι ο βασικός στόχος είναι ένα δυνατό σώμα. Χρειάζεται υπομονή-επιμονή και δουλειά! Βήμα-βήμα το σώμα πρέπει να κατακτά τα level αντοχής και δυσκολίας στο δικό του χρόνο.

2023 body goals λοιπόν είναι: Ένα δυνατό σώμα!

#bodywhisperers #glyfada #triggerpointsspecialists #bykaterinamoustaka