Πόνος στην Πλάτη; Μήπως η απάντηση είναι στους μύες;

Blog
Πόνος στην Πλάτη; Μήπως η απάντηση είναι στους μύες;

Αχ αυτή η πλάτη μας, που σηκώνει βάρη και «βάρη», που τεντώνεται, ορθώνεται αλλά και σκύβει, κυρτώνει, ξεχνάει τους καλούς της τρόπους και παίρνει ό, τι σχήμα φαντάζεσαι.

Το σχήμα του καναπέ, της πολυθρόνας, της καρέκλας του υπολογιστή, του αυτοκινήτου και τόσα άλλα που επιβαρύνονται από την ακινησία και γίνονται η κολεξιόν Winter/Summer -είναι παντός καιρού- που φοριέται χωρίς σκέψη αλλά με αναγκαστικές συνέπειες.

Γιατί τι συμβαίνει όταν ξεχνιόμαστε και καμπουριάζουμε και ξεχνιόμαστε ακόμη περισσότερο διατηρώντας αυτή τη νέα στάση για ώρες; Εμφανίζουμε Trigger Point στους Μέσους Τραπεζοειδείς και Ρομβοειδείς μύες της ωμοπλάτης.

Και τι είναι το Trigger Point ή ελληνιστί Σημείο Πυροδότησης Πόνου; Είναι μια μικροσκοπική υπερευαίσθητη περιοχή εστιασμένου σπασμού στους μύες μας που μοιάζει με κόμπο ή μικρό μπαλάκι και έχει την ικανότητα να αντανακλά τον πόνο σε περιοχή ευρύτερη του μεγέθους της. 

Και ποιοι είναι οι Μέσοι Τραπεζοειδείς και Ρομβοειδείς μυς;Είναι οι μυς της ωμοπλάτης που όταν δεν τους «σνομπάρουμε» αφήνοντάς τους στην αδράνεια, είναι απασχολημένοι με το να μην αφήνουν τους ώμους μας να γείρουν μπροστά, κοινώς, κρατούν την πλάτη μας ευθυτενή και περήφανη.

Κι εμείς, αντί να τους ανταποδίδουμε την τιμή, τους «τιμωρούμε» κρατώντας τους σε ακινησία και όσο παραμένουν στο ίδιο μήκος, τόσο περισσότερο «μαγκώνουν» και κουράζονται.

Κι έτσι τους αφήνουμε στο έλεος κάθε Trigger Point που εμφανίζεται ύστερα από χρόνια κακής συνήθεια. Και φυσικά, μετά προς την δόξα τραβά ο πόνος ή πιο ευγενικά Κος Π. που υπογραμμίζει την ανάγκη άμεσης αλλαγής της «φορεμένης» κολεξιόν.

Εάν θέλεις να βρεις τρόπο να ενεργοποιήσεις τους Μέσους Τραπεζοειδείς και τους Ρομβοειδείς μυς κάνε κλικ ΕΔΩ και ακολούθησε τις οδηγίες που δίνει η Dr Κατερίνα Μουστάκα στο video. Εάν θέλεις να αποκτήσεις και πάλι κορμί έτοιμο για έπαρση σημαίας, απευθύνσου στην ομάδα μας, Body Whisperers στη Γλυφάδα και τους Trigger Point Specialists που το απαρτίζουν!

ΥΓ: Tο κείμενο είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα και δεν υποκαθιστά την ιατρική διάγνωση.