Ημικρανία: μήπως οφείλεται στους μυς σου;

Blog
Ημικρανία: μήπως οφείλεται στους μυς σου;

Έχεις σκεφτεί ποτέ πως η αιτία για την ημικρανία σου είναι ένα μικρό Trigger Point που πήγε και έφτιαξε αυθαίρετο με πισίνα στην άνω μοίρα του τραπεζοειδή σου;

Πολλές καινούριες λέξεις σε μία ερώτηση; Οκ, πάμε για εξηγήσεις!

Η ημικρανία, που σημαίνει «πόνος στη μία πλευρά του κεφαλιού» -ανακριβής η ετυμολογία αν σκεφτείς πως για το 1/3 τον περιπτώσεων ο πόνος είναι αμφίπλευρος- επισκέπτεται καθημερινά ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, ακόμη και παιδικής ηλικίας. «Κερδίζει» τον κοινό πονοκέφαλο στα σημεία, μιας και είναι μεγαλύτερης έντασης και διάρκειας και έρχεται αγκαζέ με μια σειρά συμπτωμάτων, όπως η δυσανεξία στο φως και στους ήχους.

Η συχνή της εμφάνιση, αν και δεν αναιρεί τη δυσάρεστη αίσθηση που την συνοδεύει, την έχει, ωστόσο, απομυθοποιήσει στα μάτια του φιλοθεάμονος κοινού που θεωρεί πως ένα παυσίπονο αρκεί και πως η αιτία εμφάνισής της είναι οι ορμόνες, το στρες, άντε και το κακό το μάτι της γειτόνισσας.

Κι όμως, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων που υποφέρουν από ημικρανία εξ’ αιτίας Σημείου Πυροδότησης Πόνου, δηλαδή εστιασμένου σημείου με μόνιμο σπασμό (σαν κόμπος) που μπορεί να έχει δημιουργηθεί στον τραπεζοειδή μυ και έχει την ικανότητα να αντανακλά τον πόνο στις αντίστοιχες περιοχές. Tον μυ που ξεκινάει ψηλά στον αυχένα και εκτείνεται στο πλάι ως το τελείωμα της κλείδας και που βάζει το «χεράκι» του σε κεφαλαλγίες και αυχεναλγίες χωρίς ντροπή.

Κι έτσι, ζεις μια ζωή νομίζοντας πως είσαι non stop ματιασμένος και χάνεις ηρεμία, συγκέντρωση και ύπνο με την εντύπωση πως «δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις», ενώ το Trigger Point εδραιώνεται για τα καλά.

Δεν είναι στο χέρι του να μείνει για πάντα, αλλά στο δικό σου να του κάνεις έξωση και να χρησιμοποιήσεις την μέθοδο των ισχαιμικών πιέσεων για να του ξεκαθαρίσεις πως ήρθε η ώρα να πάρει τον δρόμο του χωρισμού.

Βρες συμβουλές για να χαλαρώσεις τον τραπεζοειδή μυ στο video που θα βρεις ΕΔΩ και κάλεσε την ομάδα μας, Body Whipserers στην Γλυφάδα, για μια σειρά συνεδριών Trigger Points Therapy που θα σου θυμίσουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν έχει την λύση του.

ΥΓ: Η δημοσίευση είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα και δεν υποκαθιστά την ιατρική διάγνωση.