Το ατίθασο πόδι που «γυρνάει» συνέχεια

Blog
Το ατίθασο πόδι που «γυρνάει» συνέχεια

Πόδι και διάστρεμμα. Όταν συνυπάρχουν οι δύο αυτές λέξεις στην ίδια πρόταση, σημαίνει πως μάλλον ήρθε η ώρα για service. Τα πόδια μας, βλέπετε, μας στηρίζουν, μας μεταφέρουν, μας πηγαίνουν, κυριολεκτικά και μεταφορικά, βήματα μπροστά, ενίοτε, όμως, κουράζονται και «λοξοδρομούν» από την σταθερή πορεία τους κάνοντας μια μικρή παρέκκλιση.

Κοινώς, «γυρνάνε» προς τα έξω, όπως πολύ παραστατικά το περιγράφουμε, στα καλά του καθουμένου. Ή μήπως δεν είναι και τόσο καλά αυτά τα καθούμενα, τελικά;

Εάν διατρέχεστε από τον λεγόμενο «ακάθιστο» που σας κάνει να σαρώνετε με πάθος γυμναστήρια και αθλητικά γήπεδα και να ξεδίνετε μέσω της έντονης άσκησης, τα πόδια σας είναι τα πρώτα που επιβαρύνονται.

Σε αυτή την μάχη, οι Περονιαίοι μυς σας κρατούν σφιχτά το χέρι -για την ακρίβεια το πόδι- φροντίζοντας για την σταθεροποίηση της ποδοκνημικής άρθρωσης, προστατεύοντάς σας στην πραγματικότητα από τα δυσάρεστα διαστρέμματα του αστραγάλου.

Όταν, όμως, το διάστρεμμα χτυπήσει, τελικά την πόρτα σας, εκείνοι, βρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή των επάλξεων, τρώνε τις μεγάλες βολές και το Trigger Point κάνει λαμπρή εμφάνιση.

Εάν, μάλιστα, δεν φροντίσουμε για την άμεση ενεργοποίησή τους μετά το διάστρεμμα, αυτοί καλομαθαίνουν στο «καθισιό», σκέφτονται πως έπιασαν την καλή και αποφασίζουν να μείνουν σε φάση οκνηρίας. Και αφού αρνούνται πια να μας «υποστηρίξουν» και παίρνουν άδει άνευ αποδοχών, εμείς παίζουμε με την τύχη μας και βλέπουμε στην πραγματικότητα το επόμενο διάστρεμμα να πλησιάζει απειλητικά.

Εάν το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το volley ή ο στίβος είναι στο καθημερινό σας λεξιλόγιο, κάντε κλικ ΕΔΩ και δείτε πώς να κάνετε ισομετρική ενεργοποίηση των Περονιαίων μυών, σύμφωνα με τις οδηγίες της Dr Katerina Moustaka και μετά κανονίστε την επόμενη συνεδρία σας στο Body Whisperers στη Γλυφάδα και η Trigger Point Specialists ομάδα μας θα φροντίσει να αλωνίζετε ξέγνοιαστοι στα γήπεδα.

ΥΓ: Tο post είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα και δεν υποκαθιστά την ιατρική διάγνωση.

#bodywhisperers #glyfada #triggerpointsspecialists #bykaterinamoustaka