Πονοκέφαλος, ο συχνός ανεπιθύμητος επισκέπτης

Blog
Πονοκέφαλος, ο συχνός ανεπιθύμητος επισκέπτης
Πάλι πονοκέφαλος; Πάλι αυτός ο αντιπαθητικός που κάθεται πάνω στο κεφάλι σου και κάνει τη ζωούλα του παρασιτικά, ζαλίζοντας τη δική σου;
Μην ρίξεις αλάτι πίσω από την πόρτα, δε θα φύγει. Το δοκίμασαν πριν από εμάς σοφές γιαγιάδες στους πρόποδες των Τζουμέρκων και δεν είδαν προκοπή- είναι επίμονος και θρασύς ο τύπος.
Κι όμως, ο πονοκέφαλος και οι ημικρανίες σε ένα μεγάλο ποσοστό περιπτώσεων οφείλονται στα Σημεία Πυροδότησης Πόνου, δηλαδή εκείνες τις μικροσκοπικές υπερευαίσθητες περιοχές εστιασμένου σπασμού στους μυς μας, που συχνά προκαλούν μια αρκετά κοινή συμπτωματολογία, όπως στην προκειμένη περίπτωση και καθίστανται ένα πραγματικό μυστήριο για πάσχοντες στους οποίους δεν εντοπίζεται συγκεκριμένη ανατομική αιτία που να δικαιολογεί τα συμπτώματα τους.
Πονοκέφαλος, ο συχνός ανεπιθύμητος επισκέπτης
Και ξέρεις γιατί; Γιατί πολύ συχνά, όταν τα Trigger Points είναι ενεργά, αντανακλούν συμπτώματα, σε περιοχή ευρύτερη της… περιφέρειάς τους, ακόμη και απομακρυσμένη από το σημείο που τα φιλοξενεί, σε μοτίβα ανακλώμενου πόνου χαρακτηριστικά για τον κάθε μυ.
Το #TriggerPointsTherapy είναι λοιπόν σε ένα συντριπτικό ποσοστό η λύση για το «Έχω πονοκέφαλο, αγάπη μου».
Ξέχνα τις ξεματιάστρες, έλα στο Body Whisperers στη Γλυφάδα για μια σειρά συνεδριών #TriggerPointsTherapy με τους ειδικούς!