Τροχαντηρίτιδα, το non famous σύμπτωμα με τα πολλά «ρ»

Blog
Τροχαντηρίτιδα, το non famous σύμπτωμα με τα πολλά «ρ»

Τι γίνεται όταν η έξω επιφάνεια του ισχίου μας στέλνει μηνύματα καπνού για να μας δώσει να καταλάβουμε πως μας χρειάζεται;

Είναι δύσκολο να το πεις αλλά όχι σπάνιο να το νιώσεις και λέγεται Τροχαντηρίτιδα. Και εάν αναρωτιέσαι από που προκύπτει αυτό το στραμπούληγμα της γλώσσας, η απάντηση βρίσκεται στον μείζονα τροχαντήρα ο οποίος πληρώνει και τα σπασμένα.

Και σε ποιες περιπτώσεις πληρώνει ο προαναφερθείς τροχαντήρ τον λογαριασμό; Όταν η ευθυγράμμιση της λεκάνης και του κάτω άκρου χάνεται. Κάτι που θα συναντήσουμε πιο συχνά στις γυναίκες λόγω ανατομίας στη γωνία που σχηματίζει ο μηρός με τη λεκάνη, αλλά και σε ανθρώπους που λόγω τραυματισμών ή μηχανικής απορρύθμισης στο ίδιο το ισχίο ή στο γόνατο, ή στον αστράγαλο ή στην οσφύ (ας μην ξεχνάμε ότι το σώμα μας είναι ένα οικοσύστημα) οδηγούνται σε αλλαγή του κινητικού μοντέλου βάδισης.

Με αποτέλεσμα, τυχόν επαναλαμβανόμενη καταπόνηση της άρθρωσης του ισχίου από δραστηριότητες όπως πολύωρη βάδιση, τρέξιμο ή ποδηλασία, να οδηγεί τον Κο Π. να κάνει guest εμφάνιση στον ζηλευτό μας μηρό. Και σαν να μην φτάνει αυτό, παίρνει αγκαζέ -συνήθως- και ένα τοπικό οίδημα και μια αντίστοιχα τοπική αύξηση θερμοκρασίας και κάνει διακοπές παρατεταμένης διάρκειας μέχρι να βρούμε τον τρόπο να του δείξουμε τον δρόμο για την πόρτα εξόδου.

Στην προκειμένη περίπτωση τη δουλειά κάνει για εμάς το αγαπημένο Trigger Points Therapy και έρχεται να μας σώσει από κάθε παρασιτικό γλωσσοδέτη που ταλανίζει γλώσσα και… μηρό!