Ωμαλγία: Ένας πόνος, χιλιάδες αναγνώσεις

Blog
Ωμαλγία: Ένας πόνος, χιλιάδες αναγνώσεις

Τους στολίζουμε με ωραία σακάκια το χειμώνα και off-shoulder φορέματα το καλοκαίρι.
Τους γυμνάζουμε με ειδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο και τους εκτείνουμε με υπερηφάνεια όταν θέλουμε να κορδωθούμε σαν πέρδικες για ένα επίτευγμα.

Όμως, χωρίς να το καταλάβουμε, πολλές φορές τους καταπονούμε περισσότερο απ’ όσο αντέχουν και εκείνοι, μια ωραία ημέρα κάνουν στάση εργασίας και από εκεί που καρφώναμε τρίποντο με ευκολία, τώρα δυσκολευόμαστε να φθάσουμε το ψηλό ράφι της κουζίνας.

Τι σημαίνει αυτό; Οι ώμοι μας, ακόμη κι αν νιώθουμε πως έχουμε καταπιεί έναν μικρό Ηρακλή, σηκώνουν κόκκινα σημαιάκια και η Ωμαλγία μας χτυπά την πόρτα.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της είναι πως δεν είναι εύκολο να διαγνωσθεί και πως τα αίτια που την προκαλούν ποικίλουν ανάλογα με το εάν ο πόνος προκύπτει από την ίδια την άρθρωση του ώμου ή από κάποια άλλη ανατομική περιοχή.

Ωμαλγία: Ένας πόνος, χιλιάδες αναγνώσεις

Έτσι, μπορεί η αιτία να είναι π.χ τενοντίτιδα ή το σύνδρομο παγωμένου ώμου, μπορεί να σχετίζεται με τη φύση του επαγγέλματος -εσύ που ζεις αγκαλιά με το pc έχεις περισσότερες πιθανότητες- ή και με το φύλο -ω ναι, στα κοριτσάκια υπάρχει και πάλι μεγαλύτερο ποσοστό εμφάνισης.

Αντίστοιχα, η συμπτωματολογία της Ωμαλγίας διαφέρει ανάλογα με το αίτιο που την προκαλεί. Μπορεί ο πόνος να είναι ήπιος ή αρκετά οξύς, μπορεί να εντοπίζεται στην πρόσθια ή στην εξωτερική πλευρά του ώμου ή μπορεί να φθάνει ως τον αυχένα, μπορεί να είναι συνεχής ή να διακόπτεται κατά την ανάπαυση, μπορεί να επιφέρει δυσκαμψία ή και να δυσκολεύει την εύρεση θέσης ανάπαυσης -κοινώς, να μην βολευόμαστε πουθενά.

Επομένως, η αντιμετώπισή της είναι μια ξεχωριστή, εξατομικευμένη υπόθεση για την κάθε περίπτωση, γι’ αυτό η θεραπεία που εφαρμόζεται απαιτεί σωστή φυσιοθεραπευτική προσέγγιση και γνώση πρωτοκόλλων.

Στο κέντρο μας στη Γλυφάδα, θα βρεις μια εξειδικευμένη ομάδα Φυσιοθεραπευτών που εφαρμόζουν το Trigger Points Therapy τηρώντας πιστά τα πρωτόκολλά της μέντορά μας, @drkaterinamoustaka που προέρχονται από 24 χρόνια έρευνας και εμπειρίας!