Λουμπάγκο; Αποκλείεται, σου λέω!

Blog
Λουμπάγκο; Αποκλείεται, σου λέω!

Πόσες φορές έχεις πει «Αποκλείεται να συμβεί σε εμένα»;
Και πόσες φορές έχεις λάβει ως απάντηση την κατάρριψη του μύθου;

Γράψε εάν θέλεις το σκορ στα σχόλια και πάμε να μετρήσουμε μαζί τις περιπτώσεις που δεν υπολογίσαμε πως η ζωή έχει πάντοτε μια kinder έκπληξη για όλους μας -και όχι αναγκαστικά με τόσο γλυκιά γεύση.

Σκεφτόμουν, λοιπόν, πως εάν το Λουμπάγκο έψαχνε ομάδα για να παίξει στην θέση του play maker, θα ετοιμάζαμε τις υπογραφές και θα το καλοδεχόμασταν στο «Αποκλείεται σε εμένα» team.

Εμφανίζεται σε ανύποπτο χρόνο και ενώ πας να τεντώσεις το κορμί με χάρη, καταλήγεις στήλη άλατος. Λες και σε ακούμπησε ο Μίδας και, αντί για τα 24 καράτια, σου μένει η ακινητοποίηση.

Αυτός ο άτιμος, ο Λαγονοψοΐτης μυς, που άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει -και κυριολεκτώ- είναι υπεύθυνος γι’ αυτή την αναπάντεχη έκπληξη.

Κάνει κόμμα, βλέπεις, μαζί με τους  Οπίσθιους Μηριαίους και έτσι και πάρει χαμπάρι πως είσαι από τους τύπους που τις μισές ώρες της ημέρας τις περνάς σε ακινησία -βλέπε καθιστική στάση γραφείου, πολύωρη οδήγηση κ.α- παίρνει τα μέτρα του χωρίς να το καταλάβεις.

H δουλειά του, βλέπεις, ως καμπτήρας μυς του μηρού προς τον κορμό, είναι να φέρνει το πόδι μας μπροστά π.χ για να περπατήσουμε και να φέρνει το πόδι πάνω, π.χ για να ανέβουμε σκαλοπάτια. Όσο λιγότερο κάνει την δουλειά του, τόσο λιγότερο εκτείνει το μήκος του και παραμένει «μαζεμένος».

Το αποτέλεσμα είναι να συνηθίζει σε αυτή τη νέα στάση και όταν παρ’ ελπίδα θυμηθείς να σηκωθείς από το γραφείο μετά από 8 ώρες, παθαίνει σοκ και μπαίνει σε θέση άμυνας. Αντί, λοιπόν, να εκτείνει το μήκος του και να επιτρέψει την κίνηση, συρρικνώνεται με αποτέλεσμα εσύ να μένεις ωσάν γλυπτό στην αίθουσα.

«Τόση σερί ακινησία, πολύ απότομα δεν αποφάσισε να σηκωθεί ο αφέντης;» Σκέφτεται. Και έτσι κάνει ό, τι μπορεί για να σε αποτρέψει από να τον κακοποιήσεις.

Ήτοι περιορίζει την κινητικότητά σου, μειώνει την δύναμη των μυών της περιοχής και μαζί με το Trigger Point που εμφανίζει καλεί ως guest star τον Κο Π. για να σε κάνει να πιάσεις το νόημα.

Πολύ έξυπνος για μυς ε;

Γι’ αυτό, επειδή με το αφεντικό- εγκέφαλο τα πηγαίνει πολύ καλά και του δίνει ραπόρτο καθημερινά, φρόντιζε να τον εκτείνεις πιο συχνά -ιδανικά ανά 45-60 λεπτά όταν βρίσκεσαι σε καθιστική στάση-  για να μην του έρχεται απότομο το σήκωμα.

Εάν πάλι βρίσκεσαι σε φάση κρίσης και χρειάζεσαι δύο χέρια βοηθείας για να ισιώσουν το κορμί και να απομακρύνουν το Σημείο Πυροδότησης Πόνου, η ομάδα μας Body Whisperers στη Γλυφάδα σε περιμένει επανδρωμένη με τους κορυφαίους Trigger Points Specialists.

Υγ: Κι επειδή είμαστε δίπλα σας 360°, βρείτε εδώ video με Στατική Διάταση για Λαγονοψοΐτη,