Διακοπές από την κούραση όχι από την αυτοφροντίδα!

Blog
Διακοπές από την κούραση όχι από την αυτοφροντίδα!

Ναι, ήρθε αυτή η λατρεμένη εποχή του χρόνου που η λέξη «Διακοπές» φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα της σκέψης μας. Οι άδειες ξεκινούν, τα γραφεία κατεβάζουν ρολά, τα laptops πέφτουν σε θερινή νάρκη και οι ειδοποιήσεις στο κινητό μπαίνουν σε σίγαση. Και είτε έχουμε κανονίσει εξόρμηση σε εξωτικά μέρη, είτε ψηφίζουμε διακοπές στο μπαλκόνι, κάνουμε ένα μικρό pause από την καθημερινότητα που μεταφράζεται σε ένα ατομικό είδος φόρτισης.

Τι θα λέγατε, όμως, αυτό το pause στις υποχρεώσεις να το διαχωρίσουμε από το pause στην αυτοφροντίδα; Γιατί κακά τα ψέματα, συχνά- πυκνά τα συγχέουμε και μαζί με την παύση εργασιών, βάζουμε φρένο και στις μικρές ρουτίνες που εξασφαλίζουν το self care μας.

Και μπορούμε και μας οφείλουμε να προσέχουμε τον πολύτιμο εαυτό μας και στις διακοπές γιατί είναι αυτός ο ίδιος που θα πηγαίνουμε παρέα μαζί τους και αφού το vacation period τελειώσει.
Γι’ αυτό, τον θέλουμε υγιή, δυνατό και χαρούμενο!

-Μην παρεξηγηθώ, αυτή η δημοσίευση δεν έχει πρόθεση να αναλάβει ρόλο μαμάς, αλλά εάν το κάνει δώστε της ένα άλλοθι, γιατί η πρόθεση είναι η αγάπη-

Σε αυτές τις διακοπές σας, λοιπόν, πριν σχεδιάσετε βουτιές σε γαλαζοπράσινα νερά και χαρτογραφήσετε τα cool στέκια του νησιού, κάντε ένα “Note to self” που θα λέει τα παρακάτω:

  • Να αφήσω την βαριά βαλίτσα στο σπίτι και ας την αντικαταστήσω με μια βολική χειραποσκευή που χωράει όσα ακριβώς χρειάζομαι- ναι η μέση μου μπορεί να ξεκουραστεί αυτό το καλοκαίρι.
  • Να έχω κατά νου πως το air condition δεν είναι ο καλύτερός μου φίλος ειδικά τις ώρες που κοιμάμαι- ο αυχένας μου έχει δικαίωμα στην ποιοτική ζωή.
  • Να κολυμπήσω όσες περισσότερες ώρες μπορώ -η ποιοτική «κούραση» μεταφράζεται σε ενεργοποίηση του μυϊκού συστήματος.
  • Να μείνω πιστός φίλος με ένα δροσερό μπουκάλι νερό- ναι, πρέπει να προσφέρω στο σώμα μου και ενυδάτωση εκτός από τανίνες.
  • Να κλείσω ένα τελευταίο ραντεβού με τους Trigger Points Specialists του Body Whisperers πριν φύγω- ναι, χρειάζομαι μια αναμνηστική συνάντηση για να κάνω ένα γερό reboot στο σώμα μου.
  • Να γράψω στα σχόλια αυτής της δημοσίευσης πού θα πάω για να δώσω ιδέες στον κόσμο!

#bodywhisperers #glyfada #triggerpointsspecialists #bykaterinamoustaka