Ενόχληση στις αρθρώσεις των δακτύλων: Τι να ΄ναι αυτό που ξαφνικά μ’ αναστατώνει;

Blog
Ενόχληση στις αρθρώσεις των δακτύλων: Τι να ΄ναι αυτό που ξαφνικά μ’ αναστατώνει;

Εάν κάνεις μια μικρή έρευνα στον παντογνώστη Google, θα διαπιστώσεις πως ανάμεσα στις πιο συχνές αναζητήσεις που αφορούν σε μυοσκελετικούς πόνους είναι εκείνες που σχετίζονται με τις ενοχλήσεις στα άνω άκρα.

Λογικό, εάν σκεφτείς πως τα χέρια μας είναι από τους βασικούς εκτελεστές των οδηγιών του αφεντικού- εγκεφάλου. Κάνουν καθημερινές υπερωρίες και όπως όλα δείχνουν, δεν τους προσφέρουμε και τις πλέον ιδανικές συνθήκες εργασίας. Και φυσικά ούτε λόγος για βαρέα και ανθυγιεινά.

Εάν προσθέσουμε στην εξίσωση πως τα χρόνια για την σύνταξη ολοένα και αυξάνουν, μαζεύονται αρκετές συνιστάμενες που κάνουν μεγάλες τις πιθανότητες να εμφανίσει κάποιος ενόχληση είτε στις αρθρώσεις των δακτύλων, είτε στην παλάμη, είτε στον καρπό.

Τι είναι, όμως αυτή η ενόχληση που αποδυναμώνει το χέρι και τα άλλοτε κοτσονάτα δάχτυλα που έτρεχαν με φόρα στο πληκτρολόγιο, τώρα θυμούνται μαραμένα τις παλιές τους δόξες;

Μην είναι τενοντίτιδα; Μην είναι οστεοαρθρίτιδα; Βρε μήπως είναι Trigger Point;

Bingo! Υπάρχουν μύες στην παλάμη μας, οι αγαπημένοι Μεσόστεοι, που βρίσκονται ανάμεσα από τα μετακάρπιά μας και είναι υπεύθυνοι για την κίνηση των δακτύλων μας. Μικροί μα θαυματουργοί -εάν σκεφτείς πόση φθορά υφίστανται και ακόμη αντέχουν, όταν, όμως, κακοποιούνται περισσότερο από το προβλεπόμενο, εμφανίζουν Σημείο Πυροδότησης Πόνου. Και αυτό με τη σειρά του προκαλεί τις γνωστές αντανακλάσεις που στην προκειμένη εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στην πίσω επιφάνεια της παλάμης, στις αρθρώσεις ανάμεσα στην παλάμη και τα δάχτυλα.

Εμείς πονάμε, αισθανόμαστε το χέρι μας αδύναμο και αποδίδουμε την έλευση του Κ. Π συνήθως σε αρθρίτιδα θεωρώντας πως με λίγες ημέρες ξεκούρασης θα περάσει και το Trigger Point κάνει party με την συγκατάθεσή μας.

Μην το αφήνεις να γίνει η Dancing Queen! Γιατί όσο του δίνεις το χώρο του, αυτό τόσο περισσότερο θα εδραιώνεται κάνοντας την ενόχληση μια μόνιμη συνθήκη.

Ακολούθησε δύο απλά βήματα: Πρώτον, παρακολούθησε το video  και ακολούθησε τις οδηγίες της DR Katerina Moustaka για να σου προσφέρεις μια πρώτη ανάσα ανακούφισης και δεύτερον, κλείσε το ραντεβού σου για Trigger Points Therapy με την ομάδα μας, Body Whisperers στη Γλυφάδα, για να το αποχαιρετήσεις με δόξα, τιμή και… ισχαιμικές πιέσεις!