Το φρέον που χάθηκε

Blog
Το φρέον που χάθηκε

Ναι, καλησπέρα σας. Η «ψύξη» είμαι και ήρθα να ταράξω το όμορφο κλίμα των ημερών.

Κάτι που το wet hair look είναι ωραίο αλλά με 5 βαθμούς κελσίου παγώνει μέχρι και το χέρι κάτω από το γάντι, κάτι που ανοίγουμε το air conditioning του αυτοκινήτου στο τέρμα για να νιώσουμε το μοιραίο mood αλά Celine Dion και μετά βγαίνουμε στην πραγματικότητα του Frozen, κάτι που απαγορεύεται το τσιγάρο στους εσωτερικούς χώρους και στις μαζώξεις των ημερών μετράμε χιλιόμετρα στο πήγαινε- έλα μεταξύ σαλονιού και μπαλκονιού, ε, μαζεύονται αυτά τα «κάτι» και μετατρέπονται στο -γνωστό ως πόνος, άγνωστο ως ονομασία- ραιβόκρανο.

Και ωπ, έρχεται αυτό το πιάσιμο κάπου μεταξύ κεφαλιού, αυχένα και πλάτης να δώσει το σήμα πως κάτι δεν πάει καλά.

Γιατί δεν θυμάμαι εάν το έχουμε ξαναπεί, αλλά μιας και στην ευρεσιτεχνία ως λαός είμαστε πρώτοι, μετονομάσαμε το ραιβόκρανο -που λαϊκιστί σημαίνει «στραβό κεφάλι»- σε ψύξη και ωσάν σωστοί ψυγειοκαταψύκτες (sic) ζούμε τον πόνο στο πετσί μας.

Σαν να λέμε, κάπου χάνουμε το παλάτζο με το εσωτερικό μας φρέον.

Εννοείται πως η περίοδος του χειμώνα ευνοεί την εμφάνισή του και δη οι γιορτινές ημέρες που μας βρίσκουν όλους σε έναν ρυθμό αλλοφροσύνης με ό, τι σημαίνει αυτό για την έλλειψη προσοχής σε λεπτομέρειες που πράγματι κάνουν τη διαφορά.

Και φθάνει εκείνο το πρωί που ξυπνάς με έναν αφόρητο πονοκέφαλο αναρωτώμενος από πού προσγειώθηκε και όσο περνούν οι ώρες αποκτά και παρέα ένα πιάσιμο που μπορεί να σε φθάσει μέχρι και σε δυσκινησία.

Ξέρω πόσο ενοχλητική είναι αυτή η αίσθηση, όπως ξέρω πως και αυτά τα σπιτικά ματζούνια της γιαγιάς που υπόσχονται θαύματα εξαντλούν τις δυνατότητές του στην θετική διάθεση της γιαγιάς και μόνο.

Θα πρότεινα να υποδεχτείς την νέα χρονιά με δόξα, τιμή και κορμάκι χελιού, γι’ αυτό κλείσε ένα επείγον ραντεβού στο κέντρο μας για να νιώσεις μαζί με τη μαγεία των Χριστουγέννων και αυτή του Trigger Points Therapy!