Καθιστική ζωή και «Brake to shake» πάνε μαζί!

Blog
Καθιστική ζωή και «Brake to shake» πάνε μαζί!

Η δουλειά γραφείου μας φαίνεται ξεκούραστη γιατί είναι στατική. Μετά όμως από 8 ώρες συνεχόμενης «καθιστικής ξεκούρασης» πάμε να σηκωθούμε και ξαφνικά ακούγεται ένα «έργο για κρουστά» από τον αυχένα, την πλάτη ή τη μέση μας.

Αγαπημένοι μου, ό, τι συμβαίνει στη ζωή μας γράφει μια ιστορία στο σώμα μας.

Η συνεχόμενη στατικότητα στη δουλειά κοστίζει πολύ στο σώμα και στο νου μας. Όταν συμπληρώνουμε ώρες ακινησίας στην καρέκλα του γραφείου ο μεταβολισμός μας υπνωτίζεται, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί.

Από την άλλη, στην καθιστή θέση χάνεται η λόρδωση (η φυσιολογική καμπύλη της οσφυϊκής μοίρας) που υπάρχει στην όρθια θέση και προστατεύει τους μεσοσπονδύλιους δίσκους. Όταν υπάρχει αυτή η καμπύλη, ο μεσοσπονδύλιος δίσκος υποστηρίζει το 100% του βάρους των υπερκείμενων ιστών, ενώ όταν χάνεται σηκώνει το 175%.  Επομένως σε πολύωρη καθιστική στάση όλο το σύστημα αναπόφευκτα επιβαρύνεται.

Υπάρχει μια απλή μεν, σωτήρια δε λύση – που στο χωριό μου την λέμε #MiniBreak!

Είναι σημαντικό ανά 30-45 λεπτά να σηκωνόμαστε ή να κάνουμε κάποιες κινήσεις στην καρέκλα μας. Αρκούν μόνο 2 λεπτά, για να προλάβουμε τους καχύποπτους των mini breaks που τα μεταφράζουν σε τεμπελιά. Δύο λεπτά χρειάζεται ο μεταβολισμός μας για να κρατιέται σε εγρήγορση.

Το λοιπόν! «Break to shake» και για να αποφύγουμε τις επισκέψεις του κου Π στη μέση μας και για να οξυγονώσουμε τα φαιά μας κύτταρα – αποδεδειγμένα η κίνηση συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση των λεκτικών-νοητικών λειτουργιών του εγκεφάλου μας.

Τι κάνουμε; Έχουμε τους πολύτιμους συνεργάτες μας, τα smartphones και ανά 45 λεπτά βάζουμε ένα alert ώστε να:

  • Σηκωνόμαστε
  • Περπατάμε μέχρι την κουζίνα
  • Πίνουμε νερό
  • Ξυπνάμε το σώμα μας
  • Επιστρέφουμε με ανανεωμένο νου και σώμα στον όμορφο γραφείο μας😊

Κι αν το φορτίο εργασίας κάποιες ημέρες κάνει το «Break to Shake» πιο δύσκολο, η ομάδα του κέντρου μας, Body Whisperers σας περιμένει για Trigger Points Therapy συνεδρίες που «ισιώσουν» σώμα και πνεύμα😉

ΥΓ: Βρείτε extra info για τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής ΕΔΩ!