Μυϊκή Υγεία σε κάθε ηλικία: είναι δικαίωμά μας!

Blog
Μυϊκή Υγεία σε κάθε ηλικία: είναι δικαίωμά μας!

Στις πρωινές εξορμήσεις μου στην θάλασσα, αυτές που κάνω πριν ξεκινήσει το γνωστό-αγαπημένο τρέξιμο, γίνομαι συλλέκτης συζητήσεων που ακούω από διπλανούς λουόμενους.
Θα μπορούσα να φτιάξω λίστα με τα highlights αλλά θα τα κρατήσω για τα απομνημονεύματά μου.
Θα σταθώ μόνο σε έναν οξύμωρο διάλογο που άκουσα πριν λίγες ημέρες.

Φίλες με πολύχρωμα καπέλα κολυμπούν στα ρηχά, όταν η φίλη Α’ προσπαθεί να τεντώσει χέρι και αυτό σταματάει στο ύψος περίπου του αυτιού. Η φίλη Β’ την ρωτάει τι συμβαίνει και η φίλη Α’ απαντάει με το ύφος που πιθανόν φαντάζεστε «Δεν βαριέσαι, από τον χειμώνα κάτι έχει το δεξί χέρι και δεν πάει πιο πάνω. Δεν έγινε και τίποτα στην ηλικία μου, την υγειά μας να έχουμε».

Δύο προτάσεις, ένα οξύμωρο σχήμα και ο ηλικιακός ρατσισμός να βασιλεύει ακόμη και σε ζητήματα υγείας. Αυτή η γυναίκα θεωρεί πως ακόμη κι αν το χέρι της υποφέρει, είναι «καλά», έχει την υγεία της. Γιατί εάν είσαι 70+, όσα έχεις είναι πολυτέλεια. Τα υπόλοιπα είναι για τους «άλλους».

Όχι αγαπημένοι μου, κανένα δικαίωμα δεν ξεθωριάζει λόγω ηλικίας, πόσω μάλλον αυτό της υγείας.

Το σώμα μας είναι ο ναός που κουβαλά την ψυχή και το πνεύμα μας.
Το σώμα μας είμαστε εμείς.

Και είτε μας ζητούν ταυτότητα για να μπούμε στο club, είτε ανεμίζουμε τα λευκά μας μαλλιά με χάρη μας οφείλουμε να μας προσέχουμε και να μας εξασφαλίζουμε την μέγιστη δυνατή ποιότητα ζωής. OMagritte έλεγε πως ελευθερία είναι η δυνατότητα να ζεις όχι η υποχρέωση να ζεις. Και συμφωνώ απόλυτα.
Αυτή η δυνατότητα, λοιπόν είναι στο χέρι μας! Όχι στο δεξί που δεν σηκώνεται, αλλά στο αριστερό που θα μας φέρει ως την πόρτα ανθρώπων που εμπιστευόμαστε, όπως η ομάδα των Trigger PointsSpecialists, Body Whisperers στη Γλυφάδα, που όχι απλά θα κάνουν στο δεξί χέρι ρεκτιφιέ, αλλά κυρίως δεν ζητούν ποτέ ταυτότητα για να προσφέρουν το αυτονόητο: να δώσουν στο σώμα μας την ευκαιρία να τραγουδάει ευτυχισμένο και γεμάτο από υγεία μέχρι τα βαθιά του γεράματα!

#bodywhisperers #glyfada #triggerpointsspecialists #bykaterinamoustaka