Μυοσκελετική υγεία των παιδιών και σχολική ζωή

Blog
Μυοσκελετική υγεία των παιδιών και σχολική ζωή

Τα σχολεία αποχαιρέτισαν για ακόμη μία χρονιά κοινό και κριτικούς και τα καμάρια μας είπαν «φτου ξελευτερία» για να ξεχυθούν ευθύς αμέσως σε παραλίες, πλατείες και μπαλκόνια γιαγιαδoπαπούδων.

Τι κέρδισαν από την χρονιά που πέρασε; Σίγουρα πολλά. Μαζί με την γνώση, την εξέλιξη, την πρόοδο, πήραν μαζί, όμως και ένα extra δωράκι που πάει set με τα σχολικά χρόνια: μια παρατεταμένη λανθασμένη στάση σώματος.

Είναι μια γενική αλήθεια, που κρατάει από τα δικά μου σχολικά χρόνια και φθάνει μέχρι και σήμερα, πως οι σχολικές καρέκλες και τα θρανία δεν είναι πολύ σωστά μελετημένα για να κάθεται ένα παιδί επί 6 ώρες την ημέρα. Έτσι το γιαβρί μας, ύστερα από 9 μήνες που χτυπούσε «κάρτα», παίρνει προίκα κάτι ενοχλήσεις στην πλάτη οι οποίες μαζί με την αυξημένη φυσική δραστηριότητα που προκαλεί κόπωση των μυών, κομποζάρουν με το άγχος των εξετάσεων.

Και όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ακόμη και σε αυτό το λιλιπούτειο σωματάκι τα Trigger Points βρίσκουν τρόπο να φτιάξουν το βασίλειό τους. Δημιουργούν τα γνωστά σε όλους μας «μπαλάκια» πάνω στους μυς και αντανακλούν τα συμπτώματά τους -στην προκειμένη ο πόνος έχει την τιμητική του- σε περιφέρεια που ξεπερνά κατά πολύ το 0.5cm του μεγέθους τους.

Το καλοκαίρι, λοιπόν, είναι μια καλή ευκαιρία για μερικές συνεδρίες Trigger Points Therapy, οι οποίες σε συνδυασμό με την φυσική άσκηση θα βοηθήσουν το σώμα των παιδιών να βρει την σωστή του στάση, να ανακουφιστεί από τους πόνους ανάπτυξης και να χαρεί το καλοκαίρι και το μέτρημα των παγωτών.
Η ομάδα του Κέντρου μας, Body Whisperers στη Γλυφάδα σας περιμένει.

#bodywhisperers #glyfada #triggerpointsspecialists #bykaterinamoustaka