Ο Covid-19 και το ξύπνημα των ληθαργικών Trigger Points

Blog
Ο Covid και το ξύπνημα των ληθαργικών Trigger Points.

Τα τελευταία δύο χρόνια και κάτι η ζωή πήρε μια εντελώς διαφορετική τροπή. Αυτή που θέλει το αναπάντεχο και το «απίστευτο» να γίνονται καθημερινότητα. Και αφού μας έδωσε ένα μικρό περιθώριο να κλείσουμε το στόμα από το πρώτο σοκ, μετά μας έριξε και πάλι με φόρα στις επάλξεις και μας ζήτησε να μάθουμε να κολυμπάμε από την αρχή, αλλά χωρίς μπρατσάκια!

Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την πίστη στην πεποίθηση “Always see the bright sight of life”, μπορούμε να πούμε πως ο Covid-19 ήρθε, μεταξύ άλλων, για να σηκώσει πολλά «χαλάκια». Και μαζί με αυτό το σήκωμα να εμφανίσει κρυμμένες αλήθειες που είτε δεν γνωρίζαμε, είτε αμελούσαμε (τεχνηέντως και μη), είτε προσποιούμασταν πως δεν μας νοιάζουν.

Κάπως έτσι «ξεσκέπασε» και τα ληθαργικά μας Trigger Points. Δηλαδή, Trigger Points που είχαν δημιουργηθεί υπό κάποια παλαιότερη συνθήκη, είχαν «κοιμηθεί»,  μετά από έναν κύκλο θεραπειών και τώρα, σαν ωραίες κοιμωμένες που πήραν το φιλί του κ. Covid, βγήκαν από την χειμερία νάρκη τους.

Έχει παρατηρηθεί πως άτομα που νοσούν από Covid-19, σε ένα μεγάλο ποσοστό εμφανίζουν μυϊκούς πόνους σε περιοχές που έχουν ξαναεμφανίσει σύμπτωμα στο παρελθόν.

Ξεχασμένες οσφυαλγίες, παλιές αυχεναλγίες και ημικρανίες έκαναν επανεμφάνιση μαζί με τις δύο γραμμούλες του θετικού τεστ.Και φυσικά, φρόντισαν να κάνουν αισθητή την επάνοδό τους μέσα από τα γνωστά συμπτώματα των Trigger Points που κουβαλούν. Πόνος, μούδιασμα, δυσκαμψία είναι η κομπανία των Σημείων Πυροδότησης Πόνους, αυτών των μικρών «μπαλακίων» που πιάνεις στους μύες σου και που έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν την συμπτωματολογία τους σε περιοχή μεγαλύτερη του μεγέθους τους.

Όχι, τα Trigger Points σου δεν ήρθαν για να μείνουν. Με την σωστή και άμεση φροντίδα θα τα κοιμίσουμε και πάλι και θα επανέλθουμε στην προ-Covid ζωή μας.
Οι Trigger Points Specialists που θα βρεις στο κέντρο μας, Body Whisperers, θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: θα δώσουν στο σώμα σας την ευεξία που του αξίζει.