Οι αλλαγές του καιρού και οι επισκέψεις των μυοσκελετικών πόνων

Blog
Οι αλλαγές του καιρού και οι επισκέψεις των μυοσκελετικών πόνων

Αγαπημένοι μου, το ημερολόγιο δείχνει και επίσημα «Φθινόπωρο» και σε αυτή τη νέα πραγματικότητα συνηγορούν όλα τα περιφερειακά στοιχεία.
Τα πορτοκαλί φύλλα στα μπαλκόνια και στους δρόμους, οι πρώτες ζακέτες, η επιστροφή των μυοσκελετικών πόνων.

Oops! Αυτό το τελευταίο ας το προσέξουμε κάτι τις παραπάνω. Γιατί «τα πάντα εν σοφία εποίησε» αλλά δεν μας προετοίμασε για το γεγονός πως όταν η εξωτερική θερμοκρασία μειώνεται, το δέρμα χάνει θερμότητα και οι μύες μας, ως σωστοί gentlemen, «σφίγγουν» για να το ζεστάνουν.

Ω ναι, ορθώς διαβάσετε. Σφίγγουν και οι μύες!
Πώς θα μπορούσαν να μην το κάνουν, άλλωστε, όταν αυτός είναι ο αμυντικός τους μηχανισμός απέναντι στην πτώση της θερμοκρασίας;

Αναγκάζονται, λοιπόν, να μπουν σε καθεστώς σύσπασης, με μια διάθεση «σας παρακαλώ, δε  θα ‘θελα» και να κάνουν «τη δουλειά» τους υπό πιο σκληρούς όρους από αυτούς που ισχύουν όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές.
Όσο οι μύες μας λησμονούν το γλυκό καλοκαιράκι, τόσο το μεροκάματο γίνεται πιο δύσκολη υπόθεση.

Και σε τι μεταφράζεται αυτή η σύσπαση (που είναι σαν αυξημένο ρελαντί) ; Σε μείωση της κινητικότητας -βλέπε αυτά τα «αχ, δεν ανοίγει καλά το χέρι μου»- και σε έλευση του γνωστού κ. Π.

Εάν δε, στο παιχνίδι μπαίνουν και παλαιότεροι τραυματισμοί, εδώ έχουμε το αντίθετο της χειμερίας νάρκης. Αυτοί ξυπνούν και εντείνουν τη συμπτωματολογία, συμπαρασύροντας και κοιμισμένα Trigger Points που βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν θεαματική είσοδο και να προστεθούν στη λίστα: «Λόγοι που πονάει το σώμα μου».

Το να μείνουμε στο καβούκι μας μέχρι να καλοκαιριάσει απορρίπτεται ως πρόταση, γι’ αυτό προχωράμε σε δραστική λύση: Trigger Points Therapy!

Θα κοιμίσει τα Σημεία Πυροδότησης Πόνου.
Θα επαναφέρει τη χαμένη ελαστικότητα στην κίνηση.
Θα βοηθήσει το μυϊκό σύστημα να αποδίδει καλύτερα για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις φυσικές αλλαγές του καιρού.

To κέντρο μας, Body Whisperers και οι Trigger Points Specialists που θα βρείτε εκεί, σας περιμένουν!