Πόνος στους Πήχεις: Μήπως έχω Trigger Points;

Blog
Πόνος στους Πήχεις: Μήπως έχω Trigger Points;

Κάνετε δουλειά που σχετίζεται με

  • Υπολογιστή;
  • Πιστολάκι μαλλιών και ψαλίδια κόμμωσης;
  • Πινέλα και σκιές ματιών;
  • Τρυπάνια και άλλα συναφή φασαριόζικα μηχανήματα;

Εάν η απάντηση είναι ναι, προχωράτε στην επόμενη παράγραφο και ξεκλειδώνετε το αίνιγμα «Μα γιατί πονάνε οι πήχεις μου;».
-Κι εσάς που απαντήσατε όχι, σας θέλουμε επίσης μαζί μας-

Τι κοινό έχουν όλα τα προαναφερθέντα επαγγέλματα;
Πως για τουλάχιστον 8 ώρες κάθε μέρα, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας ασκεί τρομερή πίεση στα χέρια του.

Και τι σημαίνει αυτό στην πράξη;
Ότι οι μυς που εκτείνουν και οι μυς που κάμπτουν καρπό και δάχτυλα παθαίνουν σοκ από την υπεχρήση και παραδίδουν τα όπλα στο πρώτο Trigger Point που θα δηλώσει «ενδιαφέρον».

Και πώς συνεχίζεται η ιστορία;

Το Trigger Point παίρνει θάρρος, εγκαθίσταται στον μυ/ στους μυς, αρχίζετε να έχετε ενόχληση, πόνο, μούδιασμα που εάν η κατάσταση είναι στα κόκκινα μπορεί να φθάσει μέχρι τον καρπό και τα δάχτυλα και εσείς καταλαβαίνετε πως κάτι δεν πάει καλά γιατί μαζί με τα συμπτώματα κάνει εμφάνιση -συνήθως- και το γνωστό «μπαλάκι», που όταν το πιέζετε σας πονάει ακόμη περισσότερο.

Και μετά και μετά;
Η ενόχληση μονιμοποιείται -σαν θέση στο δημόσιο φανταστείτε το-, η καθημερινή εργασία δυσχεραίνει την κατάσταση, η κούραση δυσκολεύει την καθημερινή εργασία και έτσι δημιουργείται ένας κύκλος που για να μην επαναλαμβάνεται ες αεί, πρέπει να βρει την λύση του!

Και πώς ολοκληρώνεται η ιστορία;
α) Παρακολουθείτε το video που θα βρείτε ΕΔΩ το οποίο σας προτείνει ασκήσεις ώστε να απομακρύνετε όσο μπορείτε το αίσθημα κόπωσης από τους πήχεις.
β) Κλείνετε ραντεβού στο Κέντρο μας, Body Whisperers στη Γλυφάδα και οι Trigger Points Specialists μας αναλαμβάνουν πλήρες ρεκτιφιέ σε χέρια και… πνεύμα!

 

ΥΓ: Η δημοσίευση είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα και δεν υποκαθιστά την ιατρική διάγνωση.

 

#bodywhisperers #glyfada #triggerpointsspecialists #bykaterinamoustaka