Τρεχάτε ποδαράκια μου!

Blog
Τρεχάτε ποδαράκια μου!

Έχετε σκεφτεί πως τα πόδια μας είναι το “μεταφορικό μέσο” των βαθύτερων επιθυμιών μας; Έχετε διαπιστώσει πως πολλές φορές, ακόμη και ασυναίσθητα, οδεύουμε προς τα εκεί που ενδόμυχα θέλουμε να πάμε και όχι αναγκαστικά προς τα εκεί που πρέπει να πάμε;

Η καθημερινότητα και οι έντονοι ρυθμοί της επηρεάζουν τον νου αλλά και το σώμα μας. Συνήθως νομίζουμε πως το βάρος πέφτει περισσότερο στο νου διότι αισθανόμαστε έντονα το άγχος με το οποίο πασχίζουμε να προλάβουμε τα πάντα!
Ως super ήρωες του multitasking ξεχνάμε ότι στο τρέξιμο συμβάλλει και το σώμα μας, που λαμβάνει πλήθος εντολών από τον εγκέφαλο και κάπως έτσι, συνειδητά ή και κυρίως ασυνείδητα, διάφορα σημεία του σώματος μας είναι διαρκώς σφιγμένα.

Όταν αυτή η κατάσταση παραμένει για αρκετή ώρα φυσικό επόμενο είναι να μας επισκέπτεται ο κ. Π, σε σημεία «άκυρα».

Τελειώνοντας από τη δουλειά μας, πολλοί συνεχίζουμε για έναν ωραίο χαλαρωτικό καφέ ή ποτό ή βόλτα για να ξεκουραστούμε, βρε αδερφέ. Κάποιοι όμως συνεχίζουν να εργάζονται. Αυτοί οι κάποιοι βρίσκονται στην περιοχή των πελμάτων μας. 

Έχετε σκεφτεί ποτέ να χαλαρώσετε τους μυς της επάνω επιφάνειας του πέλματος;
Όλα τα είχαμε, αυτό μας έλειπε! 

Αγαπημένοι μου, λογική σκέψη, όμως τα πέλματα είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους στην καθημερινότητα ενός σώματος. Πέρα από το ότι είναι στυλοβάτες κατά τη βάδιση αλλά και την ορθοστασία, καλούνται επιπλέον να τα βγάλουν πέρα στα διαφόρων τύπου αγαπημένα μας παπούτσια: Ψηλοτάκουνα-μοκασίνια-στενά- στην καλύτερη περίπτωση αθλητικά ( που ευτυχώς έχουν έρθει στη μόδα και μπορούν να φορεθούν εξίσου με ένα πολύ καλό ντύσιμο)!

Όπως και να ‘χει, τα πέλματα μας πρέπει να ελευθερώνονται, και να χαλαρώνουν. Θέλουν με τη σειρά τους κι αυτά το rest τους εντός ενός 24ώρου (και όχι μόνο όταν κοιμόμαστε, για να σας προλάβω).

Υπάρχει ένα απλό και πολύ βοηθητικό εργαλείο για να ανακουφίσουμε τους μυς της επάνω επιφάνειας των πελμάτων μας.

Η ομάδα των Body Whisperers σας προτείνει τον πιο απλό τρόπο να το κάνετε στο σπίτι με τη βοήθεια… ενός μολυβιού! Πανεύκολο; Ναι! Το μόνο που χρειάζεται είναι το ελάχιστο από τον χρόνο σας και ένα κλικ για να δείτε αναλυτικά τι έχουμε να σας προτείνουμε:


#bodywhisperers #glyfada #triggerpointsspecialists #bykaterinamoustaka