Βρεφικοί κολικοί; Κι όμως το Trigger Points Therapy είναι η λύση.

Blog
Βρεφικοί κολικοί; Κι όμως το Trigger Points Therapy είναι η λύση.

Ήρθε το βλαστάρι μας στον κόσμο και ήδη από τις πρώτες εβδομάδες ανακαλύπτει το hard way of living. Που στην baby language μεταφράζεται στους γνωστούς κολικούς.

Βλέπετε, όσο ο χώρος στην κοιλίτσα της μαμάς τους τελευταίους μήνες της κύησης μειώνεται, τόσο το έμβρυο σταματάει τις απλωτές και μαζεύει τα ποδαράκια του προς την κοιλιά του.

Η στάση αυτή, η λεγόμενη εμβρυακή- όνομα και πράγμα- αναγκάζει τους πλαϊνούς μυς να μένουν μαζεμένοι, θέτοντας τους σε υπερτονία. Και όπως πιθανόν φαντάζεστε αυτοί είναι μύες-κλειδιά μιας και μέσα από αυτούς περνάνε τα νεύρα που ενεργοποιούν την λειτουργία του κατώτατου εντέρου.

Όταν, λοιπόν, το baby μας σκάσει μύτη στον πλανήτη γη, αυτοί παραμένουν σφιγμένοι και χρειάζονται κάποιους μήνες μέχρι να χαλαρώσουν και να επιτρέψουν στα νεύρα να μεταφέρουν το μήνυμα στο έντερο χωρίς «ζόρι».

Μέχρι να συμβεί αυτό το μωρό δυσκολεύεται να έχει αέρια και κενώσεις, έχει τοπικό πρήξιμο και πόνο. Και… Κολικοί are calling!

Και τώρα τι κάνουμε; Trigger Points Therapy, αγαπημένοι μου!

Ναι, το Trigger Points Therapy δεν έχει ηλικία και εφαρμόζεται ακόμη και σε περιπτώσεις νεογέννητων. Με μελετημένες κινήσεις μπορούμε να βοηθήσουμε τους μυς να χαλαρώσουν και το μωρό μας να περάσει στην επόμενη πίστα!

Κάνοντας κλικ ΕΔΩ θα βρείτε ένα δωράκι για εσάς που δεν περνάτε και πολύ ωραία τα βράδια σας, τώρα τελευταία.
Dear parents, thank me later!

#bodywhisperers #glyfada #triggerpointsspecialists #bykaterinamoustaka