Ύπνος κάτω από το κλιματιστικό: Πόσο «κοστίζει» στον αυχένα μας;

Blog
Ύπνος κάτω από το κλιματιστικό: Πόσο «κοστίζει» στον αυχένα μας;
Καλοκαιράκι και ο καύσωνας χτυπάει ήδη απειλητικά την πόρτα μας. Summer in Greece, με ό, τι σημαίνει αυτό, αγαπημένοι μου, για τα καυτά κορμιά μας που γίνονται ακόμη πιο… καυτά όταν το θερμόμετρο αγγίζει τα γνωστά 45άρια.
 
Το κλιματιστικό είναι ο καλύτερος φίλος του καύσωνα; Χμ, αν αναλογιστούμε και τις περιβαλλοντικές προεκτάσεις, εκτός των υπολοίπων, δεν είμαι και πολύ σίγουρη για την απάντηση. Για εκείνο που είμαι σίγουρη, όμως, είναι για τις συνέπειες που έχει αυτό το καλοκαιρινό ειδύλλιο στο μυϊκό μας σύστημα.
 
Και ποιος πληρώνει τα σπασμένα, κατά κύριο λόγο; Πρώτος και καλύτερος ο αυχένας και ακολουθεί με τη σειρά της και η πλάτη! Γιατί όπως εσύ κοιμάσαι κάτω από το κλιματιστικό του σαλονιού και από μέσα σου ευλογείς τον εφευρέτη αυτού του αριστουργήματος, τόσο αυτό κάνει την -πολλαπλή- δουλίτσα του. Βρίσκει τον αυχένα σου γυμνό και παραδομένο στα σαγηνευτικά του -κρύα- κύματα και του κάνει δώρο μια αυχεναλγία -κοινώς και παρατύπως «αυχενικό»- ή ένα ραιβόκρανο -κοινώς και παρατύπως «ψύξη».
 
Και ξυπνάς το επόμενο πρωί με την διάθεση να αλλάξεις κεφάλι από τον πονοκέφαλο και το πιάσιμο που όσο περνούν οι ώρες γίνονται όλο και πιο έντονα.
Ξέρω πως η πρώτη σου σκέψη είναι να διαθέσεις τον αυχένα σου σε δημοπρασία με προοπτική αλλαγής του συστήματος, αλλά, please, μην το κάνεις.
 
Η κατάσταση θέλει ψυχραιμία και μέθοδο:
 
1. Δες στο video με ασκήσεις χαλάρωσης των μυών του αυχένα: https://www.youtube.com/watch?v=n6J5XKnn2F8 
2.Κλείσε ραντεβού με τους Trigger Point Specialists του Body Whisperers, οι οποίοι θα μελετήσουν την περίπτωσή σου και ακολουθώντας μοναδικά πρωτόκολλα διαχείρισης θα σου προτείνουν την θεραπεία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου.
 
#bodywhisperers #glyfada #triggerpointsspecialists #bykaterinamoustaka