Ιγνυακός; Treat him cool!

Blog
Ιγνυακός; Treat him cool!

Μα ποιος είναι ο κύριος με το σπάνιο όνομα; Εάν σου ακούγεται ωραίος τύπος και αναρωτιέσαι πού θα τον βρεις, θυμήσου πως συχνάζει κάτω από την άρθρωση του γονάτου.

Ιγνυακός μυς με δόξα και τιμή! Στα duties του σημείωσε πως είναι υπεύθυνος για το κλείσιμο του γονάτου, πως ρυθμίζει τον βαθμό περιστροφής της κνήμης κατά την διάρκεια της κάμψης του και πως ο μικρός, μα άκρως θαυματουργός, φίλος μας, υιοθετεί ρόλο υποστηρικτή αλλά και φύλακα.

Γιατί μπορεί να έχεις βραβείο στα σκαμπανεβάσματα της ζωής, όμως η τεχνική σου χωράει πάντοτε βελτιστοποιήσεις στην εξάσκηση του «σήκω-κάτσε» της καρέκλας.
Και μέχρι να τις επιτύχεις, εκείνος σε προσέχει.

Βέβαια, έρχονται στιγμές, που αν και μικρός Θεός, ζητάει ένα διάλειμμα και για να το δηλώσει εμφανίζει Trigger Point, διαμαρτυρόμενες για τις κακές συνθήκες εργασίας, βλέπε στάση σώματος ή λανθασμένο πρότυπο κίνησης.

Ξέρω, ξέρω. Θα μου πεις πως ανήκοντας στο σύγχρονο ανθρώπινο είδος, είναι αδύνατον να δίνεις τόση προσοχή σε κάθε σου κίνηση και να μετράς ακόμη και τις μοίρες περιστροφής όταν παίρνεις θέση στον καναπέ.

Μπορεί και να έχεις δίκιο, εδώ που τα λέμε, γι’ αυτό και το σοφό μας σώμα βάζει μπροστά τους εμπόλεμους ανταποκριτές του και σου φέρνουν με αναμμένο φάρο τα μαντάτα πως το γόνατο εμφάνισε Σημείο Πυροδότησης Πόνου, για να το φροντίσεις όπως του αξίζει.

Σου δίνει τα πρώτα μηνύματα με μια ελαφριά δυσκαμψία στο άνοιγμα ή πόνο στην πίσω του επιφάνεια του γονάτου μετά από πολύωρο κάθισμα ή μετά από ώρα που το έχουμε λυγισμένο, αίσθηση αδυναμίας στον τετρακέφαλο και συνεχίζει με πιθανό πρηξιματάκι πάλι πίσω από το γόνατο.

Και κάπως έτσι, 1-2 ημέρες μετά, όταν θα επιχειρήσεις να σηκωθείς από την καρέκλα, θα αισθανθείς πως το γόνατο μάγκωσε και χρειάζεται λάδι για να ξεσκουριάσει.

Στο κέντρο μας, Body Whisperers, δεν λαδώνουμε, βέβαια, γόνατα αλλά είμαστε experts στο Trigger Points Therapy που θα μετατρέψει τον Ιγνυακό σου μυ και πάλι στον cool τύπο που ήξερες.